Ανακάμπτει το Brent πάνω από τα $60/βαρέλι

Αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά του μαύρου χρυσού μετά την κάθετη πτώση. Διστακτικά βήματα ανόδου για το Brent που πέρασε τα $60 ανά βαρέλι. Τι βλέπουν οι αναλυτές.

Βήματα ανάκαμψης καταγράφονται στην αγορά του μαύρου χρυσού με την τιμή του πετρελαίου Brent να ξεπερνά τα 60 δολ. ανά βαρέλι. Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brentενισχύεται κατά 1,65% στα 60,25 δολ ανά βαρέλι καθώς υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, ενώ παράλληλα αυξάνεται η επενδυτική διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Τα τελευταία στοιχεία, ειδικότερα για τη Γερμανία είναι ενθαρρυντικά, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δηλώνει ότι θα κάνει υπομονή για την αύξηση των επιτοκίων, οι αγορές θεωρούν βέβαιη την ποσοτική χαλάρωση από την ευρωζώνη και στην Ιαπωνία, η BoJ αναβάθμισε σήμερα τις οικονομικές της προβλέψεις.

«Μετά από μία μακρά και απότομη μείωση στις τιμές του πετρελαίου, βλέπουμε πάλι κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον» διαπιστώνει και ο  KenHasegawaτης NewedgeJapan και συμπληρώνει: «Υπάρχουν όμως, ακόμη αρκετές πιέσεις»

Οι πετρελαϊκοί  όμιλοι προχωρούν σε περικοπές των επενδυτικών τους σχεδίων και δαπανών καθώς οι χαμηλότερες τιμές του μαύρου χρυσού καθιστούν μη αποδοτικά πολλά από αυτά τα έργα.
«Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει κάποια μείωση της παραγωγής, άρα οι τιμές μπορεί να κινηθούν χαμηλότερα»  εξηγεί ο Hasegawa. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v