Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά βήματα ανόδου για το Brent - Πέρασε τα $59/βαρέλι

Τα απροσδόκητα στοιχεία για την Κίνα, αλλά και η πρόβλεψη της Σαουδικής Αραβίας για ανάκαμψη της ζήτησης, στηρίζουν την τιμή του πετρελαίου.

Περιορισμένη άνοδο καταγράφει η τιμή του μαύρου χρυσού καθώς η Σαουδική Αραβία διαμηνύει ότι επίκειται ανάκαμψη της ζήτησης.

«Οι αγορές τώρα είναι ήρεμες… η ζήτηση αυξάνεται» δήλωσε ο Αλί αλ-Ναίμι, ο υπουργός Πετρελαίου του Ριάντ και ισχυρός άνδρας του ΟΠΕΚ, στον οποίο αποδίδεται και η αλλαγή στρατηγικής που ακολουθεί το καρτέλ από το Νοέμβριο.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 39 σεντ, στα 59,02 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κατά 23 σεντ στα 49,51 δολ. ανά βαρέλι. Οι τιμές του μαύρου χρυσού βρήκαν στήριξη  στα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία, αλλά και στις αισιόδοξες εκτιμήσεις που κατέθεσε η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν στο Κογκρέσο.

Ο δείκτης ΡΜΙ της HSBC ξεπέρασε τις προσδοκίες το Φεβρουάριο καθώς ενισχύθηκε στο 50,1 από 49,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν νέα συρρίκνωση δραστηριοτήτων με διαμόρφωση του δείκτη στο 49,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v