Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδύναμο το πετρέλαιο λόγω φόβων για υπερπροσφορά

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 43 δολάρια/βαρέλι υποχωρώντας κατά 0,05%, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,13% στα 45,33 δολάρια. Πτωτικά ο χρυσός και το ασήμι.

Η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε κάτω των 50 δολαρίων το βαρέλι μετά τη χθεσινή άνοδο σε υψηλά δύο εβδομάδων, εξαιτίας των ανησυχιών για την υπερπροσφορά που ξεπερνούν τις ελπίδες για δράση των παραγωγών ώστε να τονώσουν τις τιμές.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 43 δολάρια το βαρέλι και υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,05%, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,13% στα 45,33 δολάρια.

Οι traders εκφράζουν νέες ανησυχίες εν μέσω ενδείξεων για μεγάλα αμερικανικά αποθέματα, ενώ τα σχόλια του ΟΠΕΚ πως η αγορά οδεύει προς εξισορρόπηση –τα οποία πυροδότησαν την άνοδο της Δευτέρας- δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό καθώς η Ρωσία τονίζει ότι δεν βλέπει ακόμη βάση για νέες διαπραγματεύσεις με τον Οργανισμό.

Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,13% στα 1.339,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 0,40% και διαπραγματεύεται στα 19,725.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v