Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω δολαρίου και Λιβύης

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,68% στα 52,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,58% και διαπραγματεύεται στα 54,73 δολάρια. Ανοδικά κινείται ο χρυσός.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς το ισχυρό δολάριο επηρεάζει τα εμπορεύματα και η μεγαλύτερη παραγωγή της Λιβύης απειλεί να αντισταθμίσει ένα μέρος των μειώσεων που προγραμματίζουν οι άλλοι μεγάλοι παραγωγοί.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,68% στα 52,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,58% και διαπραγματεύεται στα 54,73 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent, πάντως, αν και κυμαίνεται κάτω των 55 δολαρίων, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω-κάτω στα υψηλότερά του από τα μέσα του 2015 και μετά, χάρη στη στήριξη που του έχει προσφέρει η συμφωνία του ΟΠΕΚ και άλλων εξαγωγέων για μείωση παραγωγής.

«Υπάρχει κάποια απόσυρση κερδών μετά την άνοδο της τελευταίας διαπραγμάτευσης. Οι τιμές του πετρελαίου είναι επίσης πιο αδύναμες λόγω του ισχυρού δολαρίου», εξήγησε ο Jonathan Barratt, επικεφαλής επενδύσεων στην Ayers Alliance στο Σίδνεϊ.

Από εκεί και πέρα, παρότι μεγάλοι παραγωγοί, περιλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ, έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους για τον περιορισμό στην προσφορά, η Λιβύη και η Νιγηρία έχουν εξαιρεθεί από την ιστορική συμφωνία διότι οι συρράξεις έχουν ήδη μειώσει την παραγωγή τους.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός. Ενισχύεται κατά 0,11% στα 1.131,90 δολάρια.

Το ασήμι εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,20% και διαπραγματεύεται στα 15,840 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v