Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το πετρέλαιο λόγω αμερικανικής παραγωγής

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,78% στα 52,24 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,83% στα 54,90 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της είδησης πως η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να εμφανίσει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο των τελευταίων δύο ετών και παραπάνω, πυροδοτώντας ανησυχίες πως η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής υπονομεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για αναχαίτιση της υπερπροσφοράς.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,78% στα 52,24 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,83% και διαπραγματεύεται στα 54,90 δολάρια το βαρέλι.

Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία για την αμερικανική δραστηριότητα έδειξαν πως η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί τον Μάιο σε 5,19 εκατ. βαρέλια την ημέρα, με την παραγωγή στην Permian Basin, τη μεγαλύτερη δεξαμενή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, να εκτιμάται πως θα αγγίξει την ποσότητα-ρεκόρ των 2,36 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

«Οι εκτιμήσεις της Αρχής Πληροφοριών για την Ενέργεια, για συνολική ανάπτυξη 124.000 βαρελιών την ημέρα στην αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου τον Μάιο, έχουν προσθέσει άλλο ένα απαισιόδοξο στοιχείο στην αγορά», τόνισαν οι αναλυτές της JBC Energy με έδρα στη Βιέννη.

Περισσότερα βαρέλια πετρελαίου ενδέχεται να κατευθύνονται στην αγορά από τα αμερικανικά πεδία σχιστολιθικού πετρελαίου, καθώς χρηματοοικονομικές εταιρίες επενδύουν δισεκατομμύρια σε παραγωγή, κατέδειξε ανάλυση του Reuters.

Πάντως, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μέλους του ΟΠΕΚ, δήλωσε σήμερα πως βλέπει υγιή ανάπτυξη στη ζήτηση για πετρέλαιο φέτος και ότι πιστεύει πως τα αποθέματα θα υποχωρήσουν.

Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα του Reuters έδειξε πως αναλυτές αναμένουν πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων για την εβδομάδα μέχρι τις 14 Απριλίου, μετά την απροσδόκητη πτώση της προηγούμενης εβδομάδας. Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα αποθέματα υποχώρησαν κατά περίπου 1,5 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,22% στα 1.289 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξης του 0,56% και διαπραγματεύεται στα 18,41 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v