Ανακάμπτει το πετρέλαιο

Η αυξημένη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ παρέχει στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, όμως η υπερπροσφορά συνεχίζει να αποτελεί "βαρίδι" για την αγορά.

Ανοδικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις ΗΠΑ, ανακτώντας μέρος του εδάφους που έχασαν χθες, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν πως η υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού» θα συνεχίσει να αποτελεί «βαρίδι» για τις αγορές.

Τα futures του Brent ενισχύονται αυτήν την ώρα κατά 0,82% στα 48,18 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα αγγίξει τα 48,35 δολάρια, ενώ του αμερικανικού αργού κινούνται 0,89% υψηλότερα στα 45,53 δολάρια, από 45,65 δολάρια λίγο νωρίτερα.

Η άνοδος αυτή αντανακλά την ισχυρή ζήτηση για καύσιμα από τις ΗΠΑ, όπου τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου έδειξαν χθες πως τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Ιουνίου, στα 503,7 εκατ. βαρέλια.

Χθες, οι πετρελαϊκές τιμές είχαν κάνει «βουτιά» 4%, λόγω της αύξησης των εξαγωγών του ΟΠΕΚ παρά την δέσμευση του Οργανισμού να περιορίσει την παραγωγή από φέτος τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2018 για να στηρίξει τις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v