Τέταρτη μέρα απωλειών για το αργό

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής από τους δασμούς των ΗΠΑ στις εισαγωγές μετάλλων, αν και η αγορά του αργού οδηγείται κυρίως από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Υποχώρηση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του αμερικανικού αργού, επεκτείνοντας τις απώλειες για τέταρτη μέρα, την ώρα που οι ασιατικές αγορές συνέχισαν το sell-off της Wall Street, μετά τα νέα για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Η είδηση έχει προκαλέσει φόβους για έναρξη εμπορικού πολέμου. Η ΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει δικούς της «προστατευτικούς» δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σε απάντηση προς την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων από όλο τον κόσμο, προειδοποίησε η επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom.

O Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς στα δύο μέταλλα για να προστατέψει τους παραγωγούς των ΗΠΑ, διακινδυνεύοντας όμως αντίποινα από μεγάλους εμπορικούς εταίρους όπως είναι η Κίνα, η Ευρώπη και ο γειτονικός Καναδάς.

Το brent υποχωρεί 2 σεντς και βρίσκεται στα 63,81 δολάρια ανά βαρέλι, μετά την υποχώρηση χθες κατά 1,4% σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Το brent βρίσκεται σε πορεία για εβδομαδιαία πτώση 5,2%.

Το αμερικανικό αργό σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,2% ή 11 σεντς και φτάνει τα 60,88 δολάρια ανά βαρέλι. Επίσης άγγιξε χθες χαμηλό δύο εβδομάδων, στα 60,18 δολάρια ανά βαρέλι. Είναι σε πορεία για εβδομαδιαία πτώση ύψους 4,2%, την πρώτη των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Τι οδηγεί την αγορά

«Η αγορά δεν δείχνει εμφανή σημάδια αλλαγής διάθεσης. Οδηγούμαστε από την άνοδο της αμερικανικής παραγωγής και γενικότερα η αγορά πήγε αρκετά μακριά σε πολύ σύντομο διάστημα», σημείωσε ο Ric Spooner, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets, στο Σίδνεϋ.

«Επίσης έχουμε τη μεταβλητότητα στο αμερικανικό δολάριο και τις επιπλοκές από τους δασμούς», σημείωσε. Υπενθυμίζεται ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς κατέγραψε άνοδο και η παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v