Η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή ρίχνει το αργό

Η μείωση ήρθε καθώς οι ακαθάριστες short θέσεις στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης είναι στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός μήνα. Οι διαχειριστές χρημάτων δεν είναι τόσο αισιόδοξοι για το WTI. Σε υποχώρηση και ο χρυσός.

Οι τιμές του αργού υποχωρούν σήμερα, κυρίως λόγω των προσδοκιών ότι η αμερικανική παραγωγή θα αυξηθεί φέτος.

Το brent βρίσκεται στα 65,11 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 38 σεντς από το προηγούμενο κλείσιμο. Το αμερικανικό αργό σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 27 σεντς και φτάνει στα 61,77 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι διαχειριστές χρημάτων είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το αμερικανικό αργό. Η μείωση στις τιμές ήρθε καθώς οι ακαθάριστες short θέσεις στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης είναι στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός μήνα.

«Η αυξανόμενη παραγωγή και τα μεγαλύτερα αποθέματα στις ΗΠΑ οδηγούν το κλίμα χαμηλότερα, σε σχέση με την κορύφωση που είχε στα τέλη Ιανουαρίου», σημειώνει η ING.

Οι τιμές του αργού είχαν άνοδο την Παρασκευή και νωρίτερα σήμερα λόγω των καλών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς τον Φεβρουάριο προστέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θέσεων εργασίας του τελευταίου ενάμισι έτους.

Την αγορά πετρελαίου όμως καθορίζει κυρίως η προσφορά, δηλαδή η παραγωγή και τα αποθέματα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας την τελευταία εβδομάδα μείωσαν τις πλατφόρμες γεώτρησης, επειδή η παραγωγή στις ΗΠΑ παραμένει υψηλή, οι τιμές υποχωρούν.   

Σε υποχώρηση και ο χρυσός. Με απώλειες 0,5%, φτάνει στα 1.316,70 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v