Οι αμερικανικές γεωτρήσεις ρίχνουν το αργό

Οι εταιρείες στις ΗΠΑ πρόσθεσαν πέντε πλατφόρμες, φτάνοντας συνολικά τις 820. Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με την εταιρεία υπηρεσιών ενέργειας, Baker Hughes. Σε πτώση και ο χρυσός.

Υποχωρούν οι τιμές του αργού σήμερα καθώς οι αυξανόμενες αμερικανικές γεωτρήσεις ενισχύουν την παραγωγή και τον εφοδιασμό. Το brent με απώλειες 0,5% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 73,68 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό χάνει 0,6% και φτάνει στα 67,97 δολάρια.

«Αναμένουμε οι τιμές του αργού να υποχωρήσουν ελαφρώς σήμερα, καθώς η αγορά αντιμετωπίζει την προοπτική αύξησης της αμερικανικής παραγωγής», σημειώνει η Phillip Futures, με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οι εταιρείες στις ΗΠΑ πρόσθεσαν πέντε πλατφόρμες στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Απριλίου, φτάνοντας συνολικά τις 820. Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με την εταιρεία υπηρεσιών ενέργειας, Baker Hughes.

Σήμερα οι ΗΠΑ έχουν παραγωγή ρεκόρ, ύψους 40,54 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα. Μόνο η Ρωσία παράγει περισσότερο – περίπου 11 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Την ίδια ώρα, ο χρυσός, με απώλειες 0,6%, φτάνει στα 1.329 δολάρια η ουγγιά.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v