Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αμερικανική παραγωγή και το Ιράν ρίχνουν 1% το αργό

H τιμή του brent παραδόσεως Ιουνίου υποχωρεί 1,15%, φτάνοντας τα 73,78 δολάρια ανά βαρέλι. Είναι 5,8% υψηλότερα τον Απρίλιο. Το WTI τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 67,43 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 1%, αλλά με μηνιαία κέρδη 4,6%.

Σε αρνητικό έδαφος οι τιμές του πετρελαίου σήμερα μετά την αύξηση στις πλατφόρμες γεώτρησης στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά παραμένουν κοντά σε υψηλά τριετίας και βρίσκονται σε πορεία για δεύτερο μήνα κερδών, παίρνοντας ώθηση από την προοπτική διαταραχών στον εφοδιασμό από το Ιράν.

Το αμερικανικό αργό δείχνει ότι θα έχει μηνιαία κέρδη 4,6%, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν αν ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αποσυρθεί από τη συμφωνία του 2015 μεταξύ παγκόσμιων δυνάμεων και Ιράν. Η απόσυρση θα σήμαινε νέα επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στην παραγωγό χώρα, περικόπτοντας τις εξαγωγές της.

H τιμή του brent παραδόσεως Ιουνίου υποχωρεί 1,15%, φτάνοντας τα 73,78 δολάρια ανά βαρέλι. Είναι 5,8% υψηλότερα τον Απρίλιο. Το WTI τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 67,43 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 1%.

Οι αμερικανικές εταιρείες πρόσθεσαν ακόμη πέντε πλατφόρμες την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 825, που είναι και το πιο υψηλό επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v