Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε τα 80 δολάρια το brent

Έσπασε το όριο των 80 δολαρίων ανά βαρέλι, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και μία αναπάντεχη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα ενισχύουν τις τιμές. Σε άνοδο και το αμερικανικό αργό. Με κέρδη 0,9% φτάνει στα 72,16 δολάρια.

Στο υψηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2014 φτάνουν οι τιμές του αργού σήμερα, με το brent να κινείται λίγο πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς σφίγγει η αγορά και η ζήτηση παραμένει ισχυρή.

Το brent ξεπέρασε ελαφρώς και για λίγα σεντς τα 80 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό με κέρδη 0,9% φτάνει στα 72,16 δολάρια.

Σύμφωνα με την ΑΝΖ, το brent σημειώνει αυτή την κίνηση, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και μία αναπάντεχη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα ενισχύουν τις τιμές.

Στο επίκεντρο παραμένει το Ιράν και η απομάκρυνση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του 2015. Στο μεταξύ, ο εφοδιασμός από τη Βενεζουέλα έχει υποχωρήσει καθώς η πολιτική και οικονομική κρίση έχουν επιπτώσεις στον τομέα της ενέργειας.

Οι τιμές υποστηρίζονται τον τελευταίο χρόνο και από τις περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και τους συμμάχους τους. Σε συνδυασμό με την ισχυρή παγκόσμια οικονομία και ζήτηση, οι τιμές συνεχίζουν την... ανηφόρα. 

Την ίδια ώρα η Morgan Stanley αύξησε την πρόβλεψή της για το brent στα 90 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το 2020, λόγω σταθερής ανόδου της ζήτησης.

Ο χρυσός με απώλειες 0,3%, φτάνει στα 1.287 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v