Τα προβλήματα στη Βενεζουέλα ανεβάζουν το αργό

Το brent, με ημερήσια κέρδη 0,5%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 75,87 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό, με θετική κίνηση κατά 0,3%, στα 65,03 δολάρια. Θετικά κινείται ο χρυσός.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς υποχωρούν οι εξαγωγές της Βενεζουέλας, την ώρα που ακόμη μία άνοδος στην αμερικανική παραγωγή ρίχνει το βάρος της στις αγορές.

Το brent, με ημερήσια κέρδη 0,5%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 75,87 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό, με θετική κίνηση κατά 0,3%, στα 65,03 δολάρια.

Η Βενεζουέλα, μέλος του ΟΠΕΚ, αγωνίζεται για να διατηρήσει την παραγωγή της και συνεπώς τον εφοδιασμό της αγοράς, με δεκάδες τάνκερς να είναι στην αναμονή για να παραλάβουν το πετρέλαιο της.

Περιμένουν να φορτώσουν περισσότερα από 24 εκατ. βαρέλια αργού, σχεδόν όσο έστειλε η κρατική εταιρεία PDVSA τον Απρίλιο.

Η πτώση στην παραγωγή της Βενεζουέλας είναι μεγαλύτερη από αυτή που ανέμενε η αγορά. Οι αυξήσεις της αμερικανικής παραγωγής δεν θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν την πτώση από Βενεζουέλα και Ιράν, σημειώνει ο Bruce Xue, αναλυτής πετρελαίου της Haitong Futures.



Ο χρυσός, με θετική μικρή κίνηση, κατά 0,1%, φτάνει στα 1.302,90 δολάρια η ουγγιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v