Σε θετικό έδαφος ο χρυσός

O χρυσός παράδοσης Αυγούστου τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1.256,10 δολάρια η ουγγιά. Απότομη πτώση για τις τιμές του αμερικανικού αργού, μετά την αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα. Ο παράγοντας Σαουδική Αραβία.

Σε θετικό έδαφος ο χρυσός

Θετικά πρόσημα στις τιμές του χρυσού σήμερα, οι οποίες παίρνουν ώθηση από την αδυναμία του δολαρίου.

Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας που δεν έδωσαν την εικόνα παύσης των περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων, ο χρυσός κινήθηκε χαμηλότερα.

O χρυσός παράδοσης Αυγούστου τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1.256,10 δολάρια η ουγγιά. Προηγουμένως είχε φτάσει στα 1.258,80 δολάρια, στο πιο υψηλό του σημείο από τις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με το FactSet.

Υποχωρεί το αμερικανικό αργό

Οι τιμές του WTI σημειώνουν απότομη πτώση σήμερα, ύστερα από τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας που έδειξαν μη αναμενόμενο «άλμα» στα αποθέματα, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου. Όπως ανακοίνωσε η ΕΙΑ, ενισχύθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία ενημέρωσε τον ΟΠΕΚ ότι οι γεωτρήσεις πετρελαίου της έφτασαν τα 10,488 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση κατά 458.000 βαρέλια από το επίπεδο του Μαΐου, σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, που επικαλείται το Reuters.

Το WTI χάνει 1,6%, στα 72,94 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v