Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Αναλυτές σχολίαζαν πως οι προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου γίνονται πιο απαισιόδοξες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση του brent μακροπρόθεσμα στα 67 δολάρια το βαρέλι. Αυξάνουν την παραγωγή τους Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η προσοχή της αγοράς επανέρχεται σε μακροπρόθεσμους παράγοντες, την ώρα που τα αμερικανικά αποθέματα σε βασική μονάδα αποθήκευσης μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο του 2014.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,33% στα 68,73 δολάρια το βαρέλι και του brent κατά 0,38% στα 73,17 δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές σχολίαζαν πως οι προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου γίνονται πιο απαισιόδοξες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση του brent μακροπρόθεσμα στα 67 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο, στα 11,21 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Πέμπτη, ενώ η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκε στα περίπου 11 εκατ. βαρέλια, όπως επίσης και των ΗΠΑ.

Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις στην παραγωγή τους προκειμένου να αντισταθμίσουν την αναμενόμενη έλλειψη ιρανικού πετρελαίου, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της χώρας αργότερα φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v