Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Η αγορά ανησυχεί για τη ζήτηση. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 56 σεντς, στα 82 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $86,75.

Κατηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Καθοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά από πτώση 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί για τη ζήτηση φέτος και για τις ενδείξεις ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια ευρύτερη σύγκρουση στη βασική παραγωγική περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 56 σεντς, στα 82 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $86,75.

Οι δύο δείκτες διολίσθησαν κατά 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση, λόγω ενδείξεων ότι η ζήτηση καυσίμων φέτος είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, εν μέσω της εξασθένησης της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και καθώς τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα αργού παγκοσμίως, αυξήθηκαν.

Αναλυτές της JP Morgan τόνισαν σε σημείωμά τους αργά την Τρίτη ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου μέχρι στιγμής τον Απρίλιο ήταν 200.000 βαρέλια ανά ημέρα (bpd) χαμηλότερη από την πρόβλεψή της, κατά μέσο όρο 101 εκατομμύρια bpd. Από την αρχή του έτους, η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι της πρόβλεψής της τον Νοέμβριο για 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές προεξοφλούν την πιθανότητα το Ισραήλ να προβεί σε έντονα αντίποινα κατά της επίθεσης του Ιράν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις 13 Απριλίου, η οποία προκλήθηκε από τη φερόμενη από το Ισραήλ δολοφονία Ιρανών στρατιωτικών ηγετών σε διπλωματική εγκατάσταση της Συρίας την 1η Απριλίου.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v