Νέα ιστορικά ρεκόρ σε ευρώ και πετρέλαιο

Νέα ιστορικά ρεκόρ σημειώθηκαν κατά την συνεδρίαση της Τρίτης τόσο για το πετρέλαιο, το οποίο έφτασε μια "ανάσα" από τα 120$/βαρέλι, όσο και για το ευρώ, η ισοτιμία του οποίου ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 1,60 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου MPB

Νέα ιστορικά ρεκόρ σημειώθηκαν κατά την συνεδρίαση της Τρίτης τόσο στο ενεργειακό complex όσο και στην αγορά νομισμάτων. Συγκεκριμένα, το light crude oil κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ, φτάνοντας μια ανάσα από τα 120$/βαρέλι (Σειρά Μαίου), ενώ η σειρά Ιουνίου σημείωσε υψηλό στα 118,98$/βαρέλι για να κλείσει τελικά με κέρδη 1,14% στα 117,96$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς, καθώς το συμβόλαιο Μαίου σημείωσε υψηλό στα 335cents/gallon, για να κλείσει τελικά οριακά θετικό στα 331,70cents/gallon.

Η βενζίνη (Συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα 301,15cents/gallon, ενώ το υψηλό της σημειώθηκε στα 302,50cents/gallon.

Στα μέταλλα η εικόνα ήταν περισσότερο συγκρατημένη, καθώς ο χρυσός κατόρθωσε μόλις να αγγίξει τα 928,50$/oz, ενώ το κλείσιμο του διαμορφώθηκε στα 925,20$/oz. Επισημαίνουμε ότι ο χρυσός το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεται σημαντικά να ακολουθήσει την πορεία των υπολοίπων ‘δολαριακών’ προϊόντων. Το ασήμι περισσότερο επιθετικό, κατόρθωσε να αποκομίσει κέρδη 2% στα 17,710$/oz, το υψηλό του ωστόσο εντοπίζεται αισθητά υψηλότερα στα 17,955$/oz.

Τέλος, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου κατέγραψε νέα ιστορικά επίπεδα, με τιμές υψηλότερα από το 1,60 δολάρια, γεγονός στο οποίο αποδίδεται και η κίνηση του ενεργειακού μπλοκ.

e-mail address: [email protected]








ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v