Κέρδη 9,2% για το πετρέλαιο στα $54,50

Γενικευμένη ήταν η επιστροφή των αγοραστών στις αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδος του Νοεμβρίου. Κέρδη 9,2% για το πετρέλαιο στα 54,50 δολάρια. Στα 819,5 δολ. ανά ουγκιά ο χρυσός.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB 

Εκρηκτική και γενικευμένη ήταν η επιστροφή των αγοραστών στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του μηνός Νοεμβρίου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την Ημέρα Των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη, ημέρα που θα παραμείνουν κλειστά όλα τα floor exchanges.

Σύσσωμο το petroleum complex πραγματοποίησε εντυπωσιακό ράλι με αμείωτο ρυθμό μέχρι το πέρας της συνεδρίασης στο floor του Nymex, θυμίζοντας συνεδριάσεις αντίστοιχων θετικών ποσοστιαίων μεταβολών αρκετούς μήνες πίσω, όταν η τιμή του μαύρου χρυσού διαπραγματευόταν ακόμη σε τριψήφια επίπεδα.

Καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η ανάκτηση της εμπιστοσύνης εκ μέρους των επενδυτών προς το σύστημα, μετά τα έκτακτα μέτρα για τη διάσωση του ομίλου της Citigroup.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου (WTI Crude) για τον Ιανουάριο τερμάτισαν τη συνεδρίαση στα $54.50 το βαρέλι, κοντά στο υψηλό ημέρας των $55.30, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 9.2%.

Το ράλι διαχύθηκε και στα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης για το Δεκέμβριο να ενισχύεται την ίδια ώρα σε ποσοστό 5.1%, στα $178.60 cents/γαλόνι και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline παράδοσης Δεκεμβρίου) να διαπραγματεύονται στα $114.50 cents/γαλόνι, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 7.6%.

Στα πολύτιμα μέταλλα εξάλλου, η ισχυρή βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση είχε συνέχεια και στη σημερινή συνεδρίαση, με σύμμαχο μεταξύ άλλων και τη σημαντική ενίσχυση του ευρώ ως προς το αμερικανικό δολάριο, υψηλότερα από το επίπεδο κλειδί των 1.2850.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισαν στο Comex του Nymex στα $819.50 /ουγκιά, με κέρδη της τάξεως των $27.7 ή ποσοστό 3.5%, ενώ το ασήμι (σειρά Δεκεμβρίου) διαμορφώθηκε στα $10.355 ανά ουγκιά, «καλπάζοντας» με ...ημερήσιο βήμα σχεδόν 9%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v