Ημερήσια πτώση 0,8% για το πετρέλαιο στα $84,83

Σε ήρεμο τέμπο κύλησε η εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τους energy traders να πιέζουν στο τελευταίο ημίωρο τα futures του αργού, διασπώντας το τεχνικό επίπεδο στήριξης των $85.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Σε ήρεμο τέμπο, με περιορισμένες και μάλλον σπασμωδικές εξάρσεις, κύλησε η εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τους energy traders να πιέζουν στο τελευταίο ημίωρο τα futures του αργού, διασπώντας το τεχνικό επίπεδο στήριξης των $85.

Συγκεκριμένα, στο petroleum complex και στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το WΤΙ crude oil (σειρά Μαρτίου) τερμάτισε το floor trading στα $84.83 cents/βαρέλι με χαμηλό ημέρας στα $84.58 και απώλειες της τάξεως του 0.8%, ενώ στον αντίποδα, σημαντικά κέρδη σημείωσαν τα συμβόλαια στα προϊόντα (σειρές παράδοσης Μαρτίου), με το πετρέλαιο θέρμανσης να ενισχύεται στα $275.3 cents/γαλόνι (+2.1%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να κλείνει το floor trading στα $251.9 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του 2.2%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα, με τα συμβόλαια του κίτρινου μετάλλου για το μήνα Απρίλιο να διαπραγματεύονται υψηλότερα έως τα $1367.5 ανά ουγκιά, κλείνοντας τελικά στα $1364.9/oz, με κέρδη της τάξεως του 0.35%.
 
Περισσότερο επιθετικά κινήθηκαν τα συμβόλαια στο ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου να διαφεύγει ανοδικά από το εύρος διαπραγμάτευσης των προηγούμενων συνεδριάσεων και να κλείνει το floor trading με εντυπωσιακά κέρδη, της τάξεως του 1.75%, στα 30.52/oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v