Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα 1655$/οz

Μικτά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ επηρεάστηκε από την ανησυχία για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της αμερικάνικης οικονομίας.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μικτά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ επηρεάστηκε από την ανησυχία για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της αμερικάνικης οικονομίας, ενώ τα μέταλλα κατόρθωσαν να αυτονομηθούν και να κινηθούν υψηλότερα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών που αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 93,79cents/βαρέλι με πτώση 1,25%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 93,17-95,68$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 309,16cents/γαλόνι μετά από διακυμάνσεις μεταξύ 306,43-314,23cents/γαλόνι την στιγμή που η βενζίνη (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) στα 303,73cents/γαλόνι υποχώρησε κατά 0,7%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν ιδιαίτερα θετική, με τον χρυσό να καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά, στα 1655$/ουγκιά και το ασήμι να ακολουθεί, με συναλλαγές υψηλότερα των 40$ουγκιά.
 
Ειδικότερα, η τιμή κλεισίματος του χρυσού (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) διαμορφώθηκε στα 1643,1$/ουγκιά για να συνεχίσει ωστόσο την ανοδική του τροχιά μέχρι τα 1660$/ουγκιά αργά το βράδυ.

Το ασήμι, σε αντίστοιχη τροχιά, κατόρθωσε να βρεθεί υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 40$/ουγκιά, για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία μέχρι τα 40,8$/ουγκιά αργότερα.

Ο χαλκός τέλος, κλείνοντας στα 439,50$/λίβρα, υποχώρησε κατά 0,5%, επηρεασμένος από την ‘βιομηχανική’ του όψη.

Το δολάριο τέλος υποχώρησε έναντι του ελβετικού φράγκου και το γιεν, για να κερδίσει την ίδια ώρα έδαφος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. Ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε στο τέλος της συνεδρίασης στην περιοχή του 1,4200.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v