Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 95,6 δολ. υποχώρησε το πετρέλαιο

Με μικρές απώλειες έκλεισε η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις αγορές εμπορευμάτων, συνεχίζοντας την κατοχύρωση κερδών των τελευταίων συνεδριάσεων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με μικρές απώλειες έκλεισε η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις αγορές εμπορευμάτων, συνεχίζοντας την κατοχύρωση κερδών των τελευταίων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, στο ενεργειακό μπλοκ, το Light crude oil (σειρά Νοεμβρίου.’12) έκλεισε την συνεδρίαση στα $95,62/βαρέλι, με απώλειες 1,4%, έχοντας νωρίτερα αναρριχηθεί μέχρι τα $97,55/βαρέλι.

Σημαντική επίπτωση στην υποχώρηση της τιμής του "μαύρου χρυσού" διετέλεσε το δημοσίευμα των Financial Times ότι η Σαουδική Αραβία προσφέρει στους μεγάλους πελάτες της στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία πρόσθετη παροχή πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, σε μια ένδειξη των φόβων του μεγαλύτερου εξαγωγέα μαύρου χρυσού για τις επιπτώσεις των αυξημένων τιμών στην παγκόσμια οικονομία.

Όσον αφορά τα προϊόντα του αργού, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Νοεμβρίου.’12) έκλεισε την συνεδρίαση στα $312,64cents/γαλόνι, με απώλειες 1,2%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline διαμορφώθηκε στα $280,92cents/γαλόνι, πιεσμένη κατά 1,8%, έπειτα από διακυμάνσεις ανάμεσα στα $280,55-287,22cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν περισσότερο συγκρατημένη, με τον χρυσό (σειρά Οκτ.’12) να κλείνει στα $1768/ουγκιά, καταγράφοντας οριακές απώλειες, ενώ το ασήμι (σειρά Δεκ’12) με κλείσιμο στα $34,67/ουγκιά κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1%. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο ανατιμήθηκε σημαντικά έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του Euro βρέθηκε στο επίπεδο του 1,3050, επιβαρύνοντας έτσι την εικόνα των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v