Στα 92,16 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κύπρο και την αρνητική ψηφοφορία σχετικά με το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κύπρο και την αρνητική ψηφοφορία σχετικά με το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 92,16$/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 1,8% σε σχέση με το settlement της Δευτέρας, πολύ κοντά στο απόλυτο χαμηλό ημέρας ($92,03). Στο πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Απριλίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα $286,41cents/γαλόνι, ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα $304,51cents/γαλόνι, αμφότερα με ανάλογες απώλειες.

Στα πολύτιμα μέταλλα αντιθέτως η εικόνα ήταν θετική. Ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1611,3$/ουγκιά, με κέρδη 0,4% και εύρος συνεδρίασης μεταξύ 1599-1615$/ουγκιά. Στο ασήμι (συμβόλαιο Μαΐου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 28,843$/ουγκιά με οριακή μεταβολή. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου πραγματοποιώντας συναλλαγές στην περιοχή του 1,2880 αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v