Σε χαμηλό τετραμήνου ο χρυσός

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρούσε κατά 0,3% στα 1.145,85 δολάρια η ουγκιά μετά τις δηλώσεις της Jane Yellen, που επιβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

Σε χαμηλό τετραμήνου ο χρυσός

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών κινείται ο χρυσός, μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, που επιβεβαίωσε πως είναι πιθανή η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος, δηλώσεις που έδωσαν ώθηση στο δολάριο σε βάρος του χρυσού.

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρούσε κατά 0,3% στα 1.145,85 δολάρια η ουγκιά, κοντά δηλαδή στο χθεσινό 1.143,43 δολάρια που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου, αναφέρει το CNBC.

Ο αμερικανικός χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχωρούσε κατά 0,2% στα 1.145,20 δολάρια η ουγκιά.

Το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων είναι κάτι που συζητείται στις αγορές από το 2013, και ο χρυσός έχει ήδη υποχωρήσει ως συνέπεια αυτού, σχολιάζει ο αναλυτής της HSBC James Steel.

«Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι περισσότερες πτώσεις του χρυσού που βασίζονται σε αύξηση των επιτοκίων έχουν ήδη συμβεί, και πως η αντίδραση του χρυσού στην αύξηση των επιτοκίων –όταν συμβεί- μπορεί να είναι περιορισμένη ή βραχύβια», σημείωσε.

«Αυτό ενισχύει την άποψή μας πως οι τιμές του χρυσού πιθανότατα θα παραμείνουν πάνω από τα 1.100 δολάρια η ουγκιά, αν και μπορεί να παραμείνουν αδύναμες λόγω momentum selling βραχυπρόθεσμα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v