Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street και μετά τη Fed

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ κινείται ο Dow Jones, με τους S&P και Nasdaq να βρίσκονται στο «κόκκινο». Πτώση 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Αλμα 4% για τη μετοχή της DuPont.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street και μετά τη Fed

Οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται με αντίθετα πρόσημα, στον απόηχο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας βλέπουν αύξηση των επιτοκίων σχετικά σύντομα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,08% στις 20.760 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,11% στις 5.859 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,13% στις 2.362 μονάδες. 

Την Τρίτη, έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ και οι τρεις δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 3,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,69 εκατομμυρίων μονάδων. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το Φεβρουάριο του 2007.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι μεταπωλήσεις θα ενισχυθούν κατά 1,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,33% στα 53,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,19% στα 1.241 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο 1,0516 δολάριο/ευρώ. Ο δείκτης WSJ Dollar Index, ο οποίος μετράει τις κινήσεις του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού 16 μεγάλων νομισμάτων, ενισχύεται 0,1% στις 91,34 μονάδες.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες χαμηλότερα στο 2,4%.

Στο ταμπλό, άλμα 4% σημειώνει η μετοχή της DuPont, μετά από δημοσιεύματα ότι η Ε.Ε. εξετάζει να δώσει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση με την Dow Chemicals. 

Η μετοχή της First Solar υποχωρεί 3,85%, παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άλμα 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Toll Brother.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v