Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,37% στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,29% στα 51,89 δολάρια. Ο χρυσός σταθεροποιείται καθώς το δολάριο άγγιξε νέα χαμηλά πέντε εβδομάδων.

Ενισχύεται το πετρέλαιο

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο και σταθεροποιείται, παρότι νωρίτερα σήμερα υποχωρούσε λόγω των ανησυχιών της αγοράς για το κατά πόσο οι μειώσεις παραγωγής από τον ΟΠΕΚ θα αναχαιτίσουν αποτελεσματικά την υπερπροσφορά στο πετρέλαιο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,37% στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,29% και διαπραγματεύεται στα 51,89 δολάρια το βαρέλι.

«Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας συνέχισε να εκφράζει ανησυχίες για τα μεγάλα παγκόσμια αποθέματα», ανέφερε η ANZ σε έκθεσή της. «Ωστόσο, επανέλαβε πως η αγορά οδεύει αυτή τη στιγμή προς τη σωστή κατεύθυνση και πως τα θεμελιώδη έχουν βελτιωθεί», πρόσθεσε.

Σε περίπτωση που τα αποθέματα αργού παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να παρατείνει τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής, τόνισε ο Σαουδάραβας υπουργός την Πέμπτη.

«Πολλή συζήτηση έχει γίνει για τη συμμόρφωση εντός και εκτός ΟΠΕΚ, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν εξετάσεις καλύτερα τα νούμερα, μόνο η Σαουδική Αραβία έχει σηκώσει το βάρος που της αντιστοιχεί», υπογράμμισε και ο Jeffrey Halley, ανώτατος αναλυτής αγορών στην OANDA στη Σιγκαπούρη.

Στο μεταξύ, επίσημα στοιχεία κατέδειξαν πως τα αποθέματα αργού των Ηνωμένων Πολιτειών, του κορυφαίου καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα καθώς βυθίστηκαν οι εισαγωγές. Τα αποθέματα ελαττώθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από εννέα συνεχόμενες εβδομαδιαίες ανόδους.

Ο χρυσός σταθεροποιείται και οδεύει προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς το δολάριο βρέθηκε σε φρέσκα χαμηλά πέντε εβδομάδων λόγω Fed.

Το πολύτιμό μέταλλο ενισχύεται κατά 0,12% στα 1.228,60 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι επίσης καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,32% και διαπραγματεύεται στα 17,385 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v