Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε άνοδο η στερλίνα μετά τις ανακοινώσεις της BoE

Ανοδικά κινείται η βρετανική λίρα μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια. Καταγράφει άνοδο 0,7% και βρίσκεται στο 1,3983 δολάριο.

Σε άνοδο η στερλίνα μετά τις ανακοινώσεις της BoE

Η στερλίνα κατέγραψε απότομη άνοδο μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%, η οποία ερμηνεύεται από την αγορά ως ένδειξη ότι υπάρχουν πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο.

Το νόμισμα καταγράφει άνοδο 0,7% και βρίσκεται στο 1,3983 δολάριο. 

«Αν η οικονομία εξελιχθεί όπως γενικότερα προβλέπεται στην έκθεση του Φεβρουαρίου για τον πληθωρισμό, τότε η νομισματική πολιτική θα πρέπει να συσφιχθεί κάπως νωρίτερα και σε κάπως μεγαλύτερο εύρος κατά την προβλεπόμενη περίοδο σε σχέση με ό,τι αναμένονταν για το ίδιο διάστημα στην έκθεση του Νοεμβρίου», αναφέρει η επιτροπή στην σχετική της ανακοίνωση.

Πριν τη σημερινή ανακοίνωση, οι επενδυτές έδιναν πιθανότητες σχεδόν 50-50 για αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο, όταν η Τράπεζα της Αγγλίας θα επικαιροποιήσει τις οικονομικές της προβλέψεις, και το σημερινό μήνυμα πιθανότατα θα αυξήσει τα «στοιχήματα» για κίνηση από την BoE τον Μάιο. 

Την ίδια ώρα το ευρώ υποχωρεί 0,3% στο 1,2220 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,2% και βρίσκεται στα 90,5. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v