Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 87 δολ. ξανά το πετρέλαιο, άνοδος 1,5%

Τα futures του αμερικανικού αργού WTI αυξήθηκαν 1,8%, στα 82,78 δολάρια το βαρέλι. Μαζί με το Brent οι δύο δείκτες αναφοράς κερδίζουν περισσότερο από 2% την εβδομάδα και βαδίζουν να τερματίσουν υψηλότερα το για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Πάνω από τα 87 δολ. ξανά το πετρέλαιο, άνοδος 1,5%

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι την Πέμπτη, μετά από πτώση για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, καθώς η συμμαχία παραγωγών ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει την πορεία της τρέχουσας περικοπής παραγωγής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον Μάιο αυξήθηκαν 1,30 δολάρια ή 1,5%, στα 87,39 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,22 $, ή 1,4%, στα 86,43 δολ. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Μαΐου αυξήθηκαν 1,43 δολάρια ή 1,8%, στα 82,78 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς κερδίζουν περισσότερο από 2% την εβδομάδα και είναι σε καλό δρόμο για να τερματίσουν υψηλότερα για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου είχαν δεχθεί πιέσεις από την απροσδόκητη άνοδο της περασμένης εβδομάδας στα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ, λόγω της αύξησης των εισαγωγών αργού και της υποτονικής ζήτησης βενζίνης, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v