Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα ελληνικά ομόλογα με το βλέμμα στη Moody’s

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 4,21% και του 10ετούς στο 5,60%, ενώ του γαλλικού 10ετούς διαμορφώνεται σε χαμηλό επταμήνου.

Σταθεροποιητικά τα ελληνικά ομόλογα με το βλέμμα στη Moody’s
Οριακή μεταβολή σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν αναμονή της αξιολόγησης της Moody’s σήμερα, με ορισμένους αναλυτές να αναμένουν αναβάθμιση στο Caa2 από Caa3, λόγω της συμφωνίας στο Eurogroup.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 4,21% και του 10ετούς στο 5,60%.

Την ίδια ώρα, σε χαμηλό επταμήνου κινούνται οι αποδόσεις των γαλλικών τίτλων, καθώς αναλυτές προβλέπουν πως η Moody’s θα αναβαθμίσει και την αξιολόγηση της Γαλλίας σήμερα. Τη Δευτέρα, ο οίκος είχε σχολιάσει πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εξασφάλισε το κόμμα του Μακρόν στις εκλογές της Κυριακής θα διευκολύνει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που θεωρείται πιστωτικά θετικό. Ωστόσο, ο οίκος συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση του Μακρόν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δημοσιονομικές και οικονομικές προκλήσεις, που συνδέονται με το αδύναμο αναπτυξιακό προφίλ της Γαλλίας και το υψηλό κρατικό χρέος.

Η Moody’s αναμένεται επίσης να διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγηση της Γερμανίας στο Aaa.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,25%, του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου στο 0,6%, του ιταλικού στο 1,90%, του πορτογαλικού στο 2,96% και του ισπανικού στο 1,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v