Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Μεγαλύτερη η υποχώρηση των 30ετών γερμανικών ομολόγων, λόγω της ισχυρής εποχικής ζήτησης από συνταξιοδοτικά ταμεία. Στο 2,94% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού 2ετούς τίτλου.

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων
Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα yields των μακροπρόθεσμων γερμανικών τίτλων να σημειώνουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση, η οποία αποδίδεται από τους traders στην ισχυρή εποχική ζήτηση από συνταξιοδοτικά ταμεία.

Τα yields των 30ετών γερμανικών bunds υποχωρούν κατά 7 μ.β., καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο, ενώ των 10ετών και 2ετών τίτλων κινούνται 1-2 μ.β. χαμηλότερα αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα, η Γερμανία δημοπράτησε 30ετή ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ, με τους αναλυτές να σχολιάζουν πως η αγορά είχε ήδη «ανοίξει χώρο» για τα νέα ομόλογα, μειώνοντας τις τιμές των τίτλων στις αρχές της εβδομάδας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,37%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,78%, του πορτογαλικού στο 1,90% και του ισπανικού στο 1,46%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,35%, του 5ετούς στο 4,11% και του 2ετούς στο 2,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v