ΗΠΑ: Σε υψηλό 3 ετών η απόδοση του 2ετούς ομολόγου

Τα καλά στοιχεία ανάπτυξης στις ΗΠΑ οδήγησαν σε άνοδο τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. "Άλμα" 7 μονάδων βάσης για το 10ετές ομόλογο.

Υποχωρούν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων καθώς η εγχώρια οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερους ρυθμούς από τους προβλεπόμενους στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Η εκτόξευση στο 4% της ανάπτυξης στις ΗΠΑ έναντι 3% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενίσχυσε τις φήμες ότι η Fed θα «υποχρεωθεί» να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού νωρίς το επόμενο έτος.

Αναλυτικά, η απόδοση του αμερικανικού 2ετούς ομολόγου έπιασε υψηλό τριών ετών καθώς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,57%.

Αντίστοιχα η απόδοση του 10ετούς χρεογράφους «εκτοξεύτηκε» κατά επτά μονάδες στο 2,53%. Το 5ετές ομόλογο ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες στο 1,77% και το 30ετές κατά τέσσερις μονάδες στο 3,26%.

Σημειώνεται ότι η διαφορά στην απόδοση μεταξύ του 5ετούς αμερικανικού ομολόγου και του 30ετούς συρρικνώθηκε στις 149 μονάδες βάσης, και συγκεκριμένα στο μικρότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v