Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ξεκολλάει» από το χαμηλό ρεκόρ το γερμανικό bund

Η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων σε Ουκρανία και Γάζα περιορίζει τη ζήτηση για ασφαλείς τίτλους. Υψηλότερα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund.

Ανοδικά για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς φθίνει η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, εν μέσω ενδείξεων για αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων σε Ουκρανία και Γάζα.

Η Ρωσία γνωστοποίησε πως τα μαχητικά αεροσκάφη της τελείωσαν την Παρασκευή τις ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, ενώ Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν σε νέα τριήμερη εκεχειρία. Οι εξελίξεις αυτές περιόρισαν τη ζήτηση για ασφαλείς τίτλους, η άνοδος των οποίων είχε πυροδοτηθεί και από τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση αυτήν την εβδομάδα των στοιχείων για το ΑΕΠ της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund απομακρύνεται από το ρεκόρ χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώνεται στο 1,06%, ενώ οριακά υψηλότερα από το 0 παραμένει η απόδοση του 2ετούς τίτλου (στο 0,006%).

Στο 2,8% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, στο 2,55% του ισπανικού, στο 3,78% του πορτογαλικού, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 6,35%.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v