Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 1% η απόδοση του γερμανικού 10ετούς

Η ανακοίνωση απροσδόκητης συρρίκνωσης του γερμανικού ΑΕΠ το β' τρίμηνο έστειλε -για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία- την απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund κάτω από το 1%. Σε ιστορικό χαμηλό και το γαλλικό 10ετές.

Τα αρνητικά μηνύματα που στέλνουν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης για την ανάκαμψη της ευρωζώνης οδηγούν σε ιστορικό χαμηλό τις αποδόσεις των γερμανικών και των γαλλικών ομολόγων, ενώ με πτώση κινούνται οι αποδόσεις και των ισπανικών ομολόγων.

Σήμερα το πρωί, η Γερμανία ανακοίνωσε απροσδόκητη πτώση 0,2% στο ΑΕΠ του β' τριμήνου της, ενώ το γαλλικό ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τόσο για φέτος όσο και για το 2015, δηλώνοντας πως δεν θα επιτευχθεί ούτε ο στόχος για μείωση του δημοσίου ελλείμματος στα όρια που θέτει η Ε.Ε.

Σημειώνεται πως, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Γερμανία ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει τον όγκο των κρατικών ομολόγων που βρίσκονται σε κυκλοφορία, κατά 5-6 δισ. ευρώ από του χρόνου.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχώρησε έως το 0,998%, του 5ετούς στο 0,213%, ενώ σε αρνητικό πεδίο γύρισε η απόδοση του 2ετούς bund, στο -0,07%. Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού τίτλου υποχωρεί στο 1,4%, του 5ετούς στο 0,44% και του 2ετούς στο 0,065%.

Στο 2,53% η απόδοση του ισπανικού 10ετούς τίτλου, στο 2,68% του ιταλικού, στο 3,58% του πορτογαλικού και στο 6,23% του ελληνικού.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v