Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γύρισε ανοδικά η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς

Με έντονες διακυμάνσεις κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις του James Bullard. Κοντά στο 9% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Οι δηλώσεις του Κεντρικού Τραπεζίτη James Bullard εξανέμισαν τις αρχικές πιέσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα ο Bullard άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πτώση στις προσδοκίες του πληθωρισμού.

Το αμερικανικό 10ετές ομόλογο ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,16%.

Νωρίτερα το 10ετές υποχωρούσε έως και εννέα μονάδες βάσης στο 2,05%. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η απόδοση του 10ετούς είχε κινηθεί χαμηλότερα έως το 1,86% ήτοι σε χαμηλό αντίστοιχο του Μαίου 2013.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στον ευρωπαικό νότο η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου εκτοξεύτηκε στο 8,93%, σε υψηλά Ιανουαρίου. Αντίστοιχα η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,319%, ενώ του 3ετούς τίτλου βρέθηκε ακόμη υψηλότερα στο 7,572%

Επιπλέον η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο 2,57% και του αντίστοιχου ιρλανδικού κατά 13 μ.β. στο 1,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v