Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 29% σκαρφαλώνει το yield του ελληνικού 3ετούς

Στα ύψη και πάλι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Φόβοι για μετάδοση της κρίσης στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας. Οι επενδυτές ζητούν ασφαλές καταφύγιο στα bunds.

Σε κλοιό πιέσεων τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές την Κυριακή, με την απόδοση του 3ετούς τίτλου να ξεπερνά πλέον και το υψηλό του 28% που είχε αγγίξει στα μέσα Απριλίου.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για εξάπλωση της αναταραχής και στις άλλες χώρες της ευρωπεριφέρειας στέλνουν σε υψηλότερο επίπεδο τις αποδόσεις των ισπανικών, ιταλικών και πορτογαλικών τίτλων.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου ενισχύεται στο 29,02%, του 10ετούς στο 11,77% και του 5ετούς στο 18,58%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,28%, του ισπανικού στο 2,32% και του πορτογαλικού στο 3,15%

Αντιθέτως, υποχωρούν τα yields των γερμανικών bunds, με τους επενδυτές να στρέφονται προς τους ασφαλέστερους τίτλους της ευρωζώνης. Η απόδοση του 10ετούς bund κινείται στο 0,83%, του 5ετούς στο 0,16% και του 2ετούς στο -0,17%.

«Όπως έχει τώρα η κατάσταση, είναι λογικό το long για τα γερμανικά ομόλογα και το sell για την ευρωπεριφέρεια», σχολιάζει ο Christoph Rieger της Commerzbank. «Νομίζαμε πως θα είχε επιτευχθεί κάποιου είδους συμβιβασμός όμως αυτό δεν έγινε. Είτε η Ελλάδα θα επιστρέψει με νέα πρόταση ή η προσοχή σύντομα θα στραφεί στο πως θα πρέπει να γίνει ο χειρισμός μιας χρεοκοπίας και ενός Grexit».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v