Ανοδικά τα yields των ιταλικών ομολόγων εν αναμονή της Moody's

«Τσιμπάνε» τα yields των ιταλικών ομολόγων, εν αναμονή της ανακοίνωσης της Moody's για την αξιολόγηση της χώρας. Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουνίου η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου.

Την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2015 καταγράφουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του επερχόμενου δημοψηφίσματος, αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης σήμερα της απόφασης της Moody's για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Υψηλότερα κινούνται γενικότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με την προσοχή στραμμένη στις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ –μετά και τις πληροφορίες που έφεραν την Τράπεζα να εξετάζει το ενδεχόμενο περιστολής του προγράμματος αγοράς ομολόγων πριν τη λήξη του-, στη διαδικασία του «διαζυγίου» Βρετανίας-ΕΕ, αλλά και στις αποφάσεις της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 1,37% (έχοντας νωρίτερα αγγίξει το 1,39%), του πορτογαλικού στο 3,54% και του ισπανικού στο 1,02%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund επιστρέφει σε θετικό πεδίο, στο +0,01%.

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινείται και η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου, μετά την απότομη πτώση της στερλίνας, με το yield του gilt να αγγίζει το 0,954%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουνίου.

Στο 8,27% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου, στο 8,94% του 5ετούς και στο 5,97% του 3ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v