Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τετραμήνου το yield του 10ετούς bund

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,1% για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, η οποία ίσως ρίξει περισσότερο φως ως προς το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας της Ευρώπης.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται ανοδικά από τον περασμένο μήνα, με τις περισσότερες να κινούνται πάνω από το κατώτατο όριο επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα QE, κάτι που δίνει περιθώριο κινήσεων στην ΕΚΤ, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω του περιορισμού των επιλέξιμων για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,1% για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 1,43%, του ισπανικού στο 1,15% και του πορτογαλικού στο 3,35%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,40%, του 5ετούς στο 9,32% και του 3ετούς στο 6,66%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v