Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 11 μηνών το yield του πορτογαλικού 10ετούς

Η δημοπρασία του νέου πορτογαλικού 10ετούς σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για το τι θα πει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, κρατούν σε υψηλό 11μήνου την απόδοση των πορτογαλικών τίτλων.

Κοντά σε υψηλό 11 μηνών κινούνται οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την δυσκολότερη δημοπρασία ομολόγων των τελευταίων ετών, την ώρα που η δημοπρασία γερμανικών ομολόγων αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, που δείχνουν νευρικοί εν όψει της σημερινής συνέντευξης Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Λισαβόνα –όπου επιμένουν η τραπεζική κρίση, η αδυναμία της οικονομίας και η μειωμένη στήριξη από την ΕΚΤ- προσέλαβε χθες ομάδα τραπεζών για τη διαχείριση της δημοπρασίας του νέου 10ετούς ομολόγου, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Σήμερα αναμένεται και η τακτική δημοπρασία 10ετών ομολόγων της Γερμανίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η ζήτηση θα είναι αυξημένη λόγω των ανησυχιών για τα όσα θα πει ο Τραμπ.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου κινείται στο 4,033%, του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,27%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,92% και του ισπανικού στο 1,47%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 6,92%, του 5ετούς στο 7,15% και του 3ετούς στο 6,02%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v