Αυξάνεται η ζήτηση για γερμανικά ομόλογα

Οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη "σπρώχνουν" τους επενδυτές προς την ασφάλεια των γερμανικών τίτλων. Στο -0,43% η απόδοση του 5ετούς bund. Στο 8,14% το yield του 2ετούς ελληνικού ομολόγου.

Πενταετή ομόλογα ύψους 4 δισ. ευρώ πουλά σήμερα η Γερμανία, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις αύξησης της ζήτησης για γερμανικούς τίτλους, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ιαπωνικό υπουργείο Οικονομικών, οι Ιάπωνες επενδυτές ήταν καθαροί αγοραστές γερμανικών κρατικών ομολόγων ύψους περίπου 5,4 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο –το υψηλότερο ποσό από τον Οκτώβριο του 2014. Την ίδια ώρα, οι Ιάπωνες επενδυτές πούλησαν Γαλλικά ομόλογα για τρίτο συνεχόμενο μήνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Η απόδοση του 5ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,43% και του 10ετούς στο 0,35%, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου κινείται στο 1,01%.

Στο 2,24% η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 1,75% του ισπανικού, στο 4,01% του πορτογαλικού, στο 7,20% του ελληνικού 10ετούς και στο 8,14% του 2ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v