Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας παραμένει επικεντρωμένη η προσοχή των επενδυτών, αν και η κίνηση-έκπληξη της Τερέζα Μέι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές υπογραμμίζει τον εκλογικό κίνδυνο στην Ευρώπη.

Το premium που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση γαλλικών κρατικών ομολόγων έναντι των γερμανικών περιορίστηκε σήμερα σε χαμηλό μιας εβδομάδας, μετά τη νέα δημοσκόπηση που δείχνει πως ο Εμανουέλ Μακρόν ηγείται του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, ο οποίος διενεργείται την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, με μια κίνηση-έκπληξη, η οποία δείχνει τα εκλογικά ρίσκα στην Ευρώπη, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε σήμερα τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου -σπρώχνοντας χαμηλότερα τις αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων και πιέζοντας τις αποδόσεις των γερμανικών bunds.

Ωστόσο, η προσοχή παραμένει επικεντρωμένη στις γαλλικές εκλογές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,18%, του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου στο 0,89%, του ιταλικού στο 2,25%, του ισπανικού στο 1,67% και του πορτογαλικού στο 3,81%.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται λίγο υψηλότερα. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 6,71% και του 2ετούς στο 7,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v