Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 4% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο ο αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν αναμονή της εκταμίευσης της δόσης, ενώ τα yields των ευρωπαϊκών τίτλων σταθεροποιούνται κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους, με το βλέμμα στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Κοντά στα πρόσφατα υψηλά παραμένουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων καθώς οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και την περιστολή της χαλαρής νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του κόσμου, επισκιάζουν τις όποιες ανησυχίες προκαλεί η προβληματική σύνοδος των G20 το Σαββατοκύριακο που πέρασε, όπως αναφέρει το Reuters. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχωρούν και πάλι, με το βλέμμα στην εκταμίευση της δόσης από το δάνειο διάσωσης.

Οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου δεν τα βρήκαν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, σε μια σπάνια δημόσια παραδοχή διαφωνίας και πλήγματος στην πολυμερή συνεργασία.

Ωστόσο, τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ την Παρασκευή για την απασχόληση, ήρθαν να προστεθούν στην γενικότερη αίσθηση πως οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν περισσότερους λόγους από ποτέ να συνεχίσουν να περιορίζουν την χαλαρή νομισματική τους πολιτική.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,93% και του 10ετούς στο 5,44%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,55%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,32%, του ισπανικού στο 1,71% και του πορτογαλικού στο 3,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v