Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 5,27% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Η αναμενόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Ήπιες μεταβολές στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετά και το δημοσίευμα του IFR πως η κυβέρνηση έχει προσλάβει έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την πρώτη δημοπρασία ελληνικών ομολόγων μετά από τρία χρόνια.

Όπως αναφερόταν στο δημοσίευμα, η Ελλάδα έδωσε εντολή στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC για την έκδοση 5ετούς ομολόγου, ωστόσο οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία.

Το yield του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 5,27% και του 2ετούς στο 3,47%. Νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb, η απόδοση του 2ετούς είχε αυξηθεί στο 3,81%.

Εν τω μεταξύ υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, που εκτιμάται πως δεν θα μεταβάλει τα σχέδιά της αναφορικά με τη μελλοντική περιστολή του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Σημειώνεται πως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία θεωρείται πως επωφελήθηκαν περισσότερο από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, και τώρα ορισμένοι ανησυχούν πως η αγορά δεν αντανακλά απόλυτα τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι χώρες αυτές καθώς η ΕΚΤ θα οδεύει προς σύσφιξη της πολιτικής της.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,54%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,19%, του πορτογαλικού στο 3,07% και του ισπανικού στο 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v