Συνέχισαν ανοδικά τα αμερικάνικα και γερμανικά ομόλογα

Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου διολίσθησε δύο μονάδες βάσης στο 2,19% από 2,21% στην προηγούμενη συνεδρίαση, διευρύνοντας το πτωτικό σερί. Στην αρχή της εβδομάδας η απόδοση του τίτλου βρισκόταν στο 2,26%.

Οι τιμές των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν την Παρασκευή, οδηγώντας τις αποδόσεις ακόμα χαμηλότερα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές των τροφίμων κινήθηκαν 0,2% υψηλότερα και της ενέργειας υποχώρησαν 0,1%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε άνοδο 0,1%.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 0,2%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 1,7%, οριακά υψηλότερα από την άνοδο 1,6% που σημείωσε τον Ιούνιο

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διολίσθησε δύο μονάδες βάσης στο 2,19% από 2,21% στην προηγούμενη συνεδρίαση, διευρύνοντας το πτωτικό σερί. Στην αρχή της εβδομάδας η απόδοση του τίτλου βρισκόταν στο 2,26%.

Πτώση πάνω από πέντε μονάδες κατέγραψε η απόδοση του 2ετους αμερικάνικου ομολόγου, στο 1,286% από 1,335% την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκε και η απόδοση του γερμανικού bund, το οποίο παραδοσιακά λειτουργεί ως επενδυτικό καταφύγιο.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετους υποχώρησε την Παρασκευή στο 0,38%, σε χαμηλό 10 εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v