«Βουτιά» στα yields των bunds λόγω Β. Κορέας

Αυξημένη ζήτηση για γερμανικά κρατικά ομόλογα λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων με επίκεντρο τη Βόρεια Κορέα.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, αγγίζοντας χαμηλά πολλών μηνών, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Βλέπουμε ένα κλασικό μοτίβο αποστροφής ρίσκου μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ», σημείωνε στο Reuters ο αναλυτής της DZ Bank, Rene Albrecht, «δείχνοντας» τα αμερικανικά ομόλογα, το ιαπωνικό γεν και τον χρυσό ως παραδείγματα «ασφαλών καταφυγίων» με αυξημένη ζήτηση σήμερα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,32% και του 2ετούς στο -0,75%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου κινείται στο 2,08%, του ισπανικού στο 1,45% και του πορτογαλικού στο 2,84%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,53%, του 5ετούς στο 4,63% και του 2ετούς στο 3,18%.

«Σε περιόδους υψηλότερων πολιτικών εντάσεων υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για bunds παρά για ομόλογα της ευρωπεριφέρειας», εξήγησε ο Albrecht.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v