«Τσιμπάει» η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται στο 5,22% ενώ του 5ετούς και 2ετούς σταθεροποιούνται περίπου στα χθεσινά επίπεδα. Το φθηνό χρήμα παραμένει «κλειδί» για την ευρωζώνη, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο συνεχίζει το yield του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του swap, ενώ οι αποδόσεις των μικρότερης διάρκειας τίτλων σταθεροποιούνται περίπου στα χθεσινά επίπεδα.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 5,22%, του 5ετούς τίτλου στο 4,11% και του 2ετούς στο 2,89%.

Την ίδια ώρα, το κόστος δανεισμού της Γερμανίας οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τίτλους μικρότερου κινδύνου, την ώρα που η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου επιβαρύνει τις προσδοκίες των επενδυτών για τον πληθωρισμό.

Σήμερα, εξάλλου, μιλώντας από τη Φρανκφούρτη, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε μεταξύ άλλων πως το «φθηνό χρήμα» εξακολουθεί να αποτελεί «κλειδί» για την ευρωζώνη. Όπως ανέφερε, η ΕΚΤ είναι αυξανόμενα αισιόδοξη πως η ανάκαμψη της ευρωζώνης θα συνεχιστεί, ωστόσο η υποτονική ανάπτυξη των μισθών σημαίνει πως η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει χαλαρή.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,38%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,83%, του ισπανικού στο 1,54% και του πορτογαλικού στο 1,98%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v