Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ελληνικά yields μετά την S&P

Έως 6 μονάδες χαμηλότερα η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου, μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από την S&P. Ήπιες μεταβολές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των βραχυχρόνιων ελληνικών ομολόγων, μετά την απόφαση της Standard & Poor’s την Παρασκευή να αναβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια.

Η S&P αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, στο «Β», επικαλούμενη τις βελτιώσεις στα οικονομικά και στις δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας.

Η αναβάθμιση βελτίωσε το κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων, η οποία έχει επωφεληθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τις προσδοκίες εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης αργότερα φέτος.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 3,85%, του 5ετούς στο 2,81% και του 2ετούς στο 1,32%.

«Οπωσδήποτε η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τελευταία και τα ρίσκα είναι πολύ χαμηλότερα», σχολίαζε η Jennifer McKeown της Capital Economics. «Δεδομένου του πόσο έχει μειωθεί το κόστος του χρέους της χώρας, η αναβάθμιση έχει λογική», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund να διαμορφώνεται στο 0,58%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,95%, του ισπανικού στο 1,42% και του πορτογαλικού στο 1,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v