Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δεκαετίας η απόδοση του αμερικάνικου 2ετούς

Η απόδοση του αμερικάνικου 2ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,373%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2008.

Η απόδοση του βραχυχρόνιου αμερικάνικου χρέους σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα επιταχύνει τις αυξήσεις επιτοκίων εν μέσω ενδείξεων ενίσχυσης του πληθωρισμού.

Τα πρακτικά από την συνεδρίαση της Fed το Μάρτιο που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα και η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η απόδοση του αμερικάνικου 2ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,373%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2008. Η απόδοση υποχώρησε από τα 10ετή υψηλά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ακολουθώντας την πορεία των μετοχών.

Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς ομολόγου παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,828%, ενώ η απόδοση του 30ετούς αμερικάνικου ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,035%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v