Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα τα ευρωπαϊκά yields με το βλέμμα στην Ιταλία

Οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων –αν και παραμένουν χαμηλότερα του πρόσφατου υψηλού έξι εβδομάδων- με τους επενδυτές να περιμένουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Ιταλός πρόεδρος κ. Σέρτζιο Ματαρέλα θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα επίσημες συζητήσεις με τα δυο κόμματα.

Αν και ο συγκεκριμένος κομματικός συνασπισμός αρχικά θεωρούνταν το χειρότερο σενάριο για τις ιταλικές αγορές, πριν τις εκλογές, ωστόσο το κλίμα έκτοτε έχει γίνει κάπως πιο αισιόδοξο λόγω της βελτίωσης της οικονομίας και της συνέχισης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται στο 1,9%, του ισπανικού κινείται στο 1,31% και του πορτογαλικού στο 1,7%.

Ανοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,6%, μετά τα σχόλια του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, κ. Βιλερουά, ο οποίος ανέφερε πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει νέο guidance για τον χρόνο της πρώτης αύξησης επιτοκίων της καθώς πλησιάζει το τέλος του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,02%, του 7ετούς στο 3,67%, του 5ετούς στο 3,03% και του μονοετούς στο 0,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v