Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 4,4% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Καθοδική κίνηση στην απόδοση του ιταλικού 10ετούς, την οποία οι αναλυτές περιμένουν να σταθεροποιηθεί περίπου στο 2%. Κάτω από το 4% αυτή του 7ετούς ελληνικού.

Ανοδική κατεύθυνση έχουν τα ιταλικά ομόλογα σήμερα, στέλνοντας τις αποδόσεις του 10ετούς ιταλικού ομολόγου χαμηλότερα, στο 2,334%.

Οι αγορές των ιταλικών ομολόγων δέχθηκαν ισχυρό χτύπημα χθες, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα εν μέσω προσπαθειών Κινήματος Πέντε Αστέρων και Λίγκας για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

Τα δύο κόμματα πρότειναν τον Giuseppe Conte, καθηγητή νομικής για Πρωθυπουργό, ο οποίος ειδικεύεται στη δημόσια διοίκηση αλλά έχει μηδαμινή πολιτική εμπειρία. Στο άκουσμα της είδησης, οι επενδυτές πωλούσαν τα ιταλικά assets.

Κάποιοι αναλυτές αναμένουν ότι οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων θα σταθεροποιηθούν περίπου στο 2%. Την ίδια ώρα, ανακάμπτει το χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά το πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο, που βρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Υπό αυτό το κλίμα, επεκτείνουν την καθοδική κίνηση οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Αυτή του 5ετούς διαμορφώνεται στο 3,386% από 3,457%, του 7ετούς περνάει κάτω από το 4%, στο 3,895% από 3,968% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται χαμηλότερα από το 4,4%, στο 4,382% από 4,450% προηγουμένως.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,482%, ενώ αυτή του 10ετούς γερμανικού υποχωρεί στο 0,547% από 0,57%. Ανοδική κίνηση για την απόδοση του 10ετούς Treasury, που φτάνει στο 3,066%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v