Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,33% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα και του 5ετούς, στο 3,51% καθώς και του 7ετούς, στο 3,89%. Σταθεροποιητικές κινήσεις στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Κατεύθυνση αναμένουν οι επενδυτές από το φόρουμ Κεντρικών Τραπεζών, στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 5ετούς υποχωρεί στο 3,51%, του 7ετούς στο 3,89% ενώ του 10ετούς διαμορφώνεται στο 4,33% από 4,43% την προηγούμενη μέρα.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διατηρεί τη χθεσινή καθοδική τάση, στο 2,54%, ενώ του ισπανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 1,24%.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού απομακρύνεται από το χαμηλό δυόμιση εβδομάδων και κινείται ελαφρώς ανοδικά, στο 0,38%, καθώς οι αγορές αφήνουν για λίγο στην άκρη τους εμπορικούς φόβους.

Εν αναμονή κατεύθυνσης

Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας και η «dovish» ρητορική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για «υπομονή» όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων έχουν οδηγήσει χαμηλότερα τις αποδόσεις τις τελευταίες ημέρες. 

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της ευρωζώνης αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω, αν δεν δοθεί νέος «οδηγός», σύμφωνα με τους αναλυτές. 

Τα νέα στοιχεία θα μπορούσαν να έρθουν αργότερα μέσα στη μέρα, όταν Πάουελ (Fed), Ντράγκι (ΕΚΤ) και Κουρόντα (BOJ) θα έχουν -μεταξύ άλλων- ομιλίες στη Σίντρα της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο του φόρουμ των Κεντρικών Τραπεζών.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται στο 2,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v