Απομακρύνονται από το υψηλό 2μήνου τα ιταλικά yields

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για την Τουρκία, ενώ η ιταλική κυβέρνηση εμφανίζεται καθησυχαστική ως προς τη σταθερότητα των δημοσιονομικών και τη μείωση του δημόσιου χρέους της.

Ανακάμπτουν τα ιταλικά ομόλογα, μετά το sell-off των προηγούμενων ημερών, εν μέρει χάρη σε ορισμένα καθησυχαστικά σχόλια της κυβέρνησης, ενώ καταλαγιάζουν –για την ώρα τουλάχιστον- οι ανησυχίες για διάχυση της τουρκικής κρίσης.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχωρούν από το υψηλό δυο μηνών που άγγιξαν χθες Δευτέρα, μετά τις δηλώσεις της ιταλικής κυβέρνησης περί συμφωνίας για διατήρηση της σταθερότητας των κρατικών οικονομικών και για μείωση του δημόσιου χρέους.

Όπως σχολίαζε χθες ο εκπρόσωπος οικονομικών υποθέσεων της Λέγκας, τα προβλήματα της Τουρκίας ωθούν υψηλότερα τις αποδόσεις αρκετών ομολόγων της ευρωζώνης, κάτι που δείχνει πως τα εσωτερικά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της Ιταλίας δεν είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον πιέζονταν οι μετοχές και τα ομόλογα της Ιταλίας.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,03%, του τουρκικού τίτλου στο 20,26%, του ισπανικού στο 1,43% ενώ του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,33%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,24%, του 7ετούς στο 3,87%, του 5ετούς στο 3,28% και του μονοετούς στο 1,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v