Οι γεωπολιτικές εξελίξεις ενισχύουν το αμερικανικό 10ετές ομόλογο

Ανακάμπτουν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων μετά από έξι διαδοχικές ημέρες πτώσης. Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Επιτυχής η χθεσινή δημοπρασία 10ετών ομολόγων.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις ενισχύουν το αμερικανικό 10ετές ομόλογο

Ενισχύεται η τιμή του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι μέρες καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή με τους επενδυτές να στρέφονται σε περιορισμένου ρίσκου τοποθετήσεις.

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί από το υψηλό έξι εβδομάδων μετά τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα επιτεθούν στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους σε Ιράκ και σε Συρία.

Επιπλέον, η χθεσινή δημοπρασία 10ετών ομολόγων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζήτηση από το Δεκέμβριο του 2011.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,51%, έχοντας καταγράψει συνολική άνοδο 15 μονάδες τις προηγούμενες πέντε μέρες.

Παράλληλα η απόδοση του αμερικανικού 30ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,25% λίγο πριν την έναρξη της δημοπρασίας ομολόγων (30ετών) της τάξεως των 13 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι το spread μεταξύ του 30ετούς και του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στις 74 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v